Coronita cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 8607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apa
  • ~250 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • In plus, mai avem nevoie de:
  • cateva felii de mozzarella
  • 1 galbenus + 1 lingura lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Aluatul se intinde intr-o tava (de tarta, am pus eu) unsa cu ulei. Se ridica putin aluatul si pe marginea tavii. Se aseaza umplutura pe margine, formand un inel.

Se acopera cu felii subtiri de mozzarella. Mijlocul se cresteaza cu un cutit sau cu o rola de taiat aluatul, in forma de stea, formand 8 triunghiuri. Fiecare triunghi se trage apoi peste carne, lipind varful de marginea aluatului. Galbenusul il "desfacem" in putin lapte, apoi ungem coronita cu o pensula. Presaram cu susan.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste, in jur de jumatate de ora, depinde de cuptorul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifeletti